Fülöp, Evelin

Megjelent a Nalanda zenekar első lemeze

2006.04.25. 00:00

Programkereső

Kaszás Péter dobos saját zenekarát, a Nalandát 2004-ben alapította hasonlóan fiatal, de „sokat látott” muzsikusokkal: Birta Miklós gitárossal, Kolta Gergő basszusgitárossal, Bubenyák Zoltán billentyűssel és Zana Zoltán szaxofonossal.
d593d3d5-17c2-42d4-9c1b-7e168124c1d5

Kaszás Péter az egyik legsokoldalúbb és legtöbbet foglalkoztatott hazai session-dobos, rengeteg formációban láthatta már a közönség Gerendás Péter zenekarától a TNT-n át az Electric Jazz Force-ig. Az alapvetően fúziós jazz vonalon mozgó Nalanda hangzásába Kaszás sok mindent belecsempészett eddigi kalandos pályájából: afrikai hatásokat, latin elemeket, különös ritmusokat – a drum and bassig bezárólag –, illetve az akusztikus gitár domináns használatát. A csapat és Kaszás ars poeticája a Nalanda szó jelentésével definiálható legjobban: „határok nélkül adni”.

A zenekar elkészítette első önálló albumát, amely a napokban jelent meg olyan kiváló vendégművészek közreműködésével, mint például Fekete-Kovács Kornél, Makovics Dénes, Sárik Péter, Vermes Gábor vagy a Foolmoon a capella énekegyüttes.