Júlia, Rita

Világsztárok a nyíregyházi Vidor Fesztiválon

2006.05.04. 00:00

Programkereső

Világsztárok is fellépnek az idén a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, a Vidámság és a derű országos seregszemléjén, amelyet szeptember 1-9 között rendez meg a helyi Móricz Zsigmond Színház - közölte a teátrum igazgatója. A rangos kulturális fesztivál szeptember elsejei nyitó koncertjén a legendás Buena Vista Social Club sztárja, a Grammy-díjas Eliades Ochoa lép fel a szabolcsi megyeszékhely Kossuth terének nagyszínpadán - mondta Tasnádi Csaba. Hozzátette: az is biztos már, hogy szeptember 5-én a Zöld-foki-szigetek új felfedezettje, Lura is bemutatkozik Nyíregyházán a magyar zenekedvelőknek.

Lurát az idén a legrangosabb világzenei díjkiosztón, a BBC 3 Radio Awards for World Music-on a Legjobb afrikai előadó és a Legjobb új felfedezett díjra jelölték. A világ szaklapjai szerint ő lehet az elkövetkezendő évtized egyik legnagyobb sztárja, és már most is a legrangosabb fesztiválok, koncertek állandó szereplője.

Szeptember 6-án a francia Titi Robin, 7-én pedig az elefántcsontparti Dober Gnahoré a Vidor Fesztivál sztárvendége - emelte ki a nyíregyházi színház vezetője. Tasnádi Csaba elmondta még: a szabolcsi fesztivál kilenc napja alatt 50 helyszínen 450 program várja majd az érdeklődőket.

A színházi előadások mellett - a hazai társulatok a műsorukon szereplő, legsikeresebb vidám darabokat játsszák Nyíregyházán - utcaszínházi előadások is lesznek.

A filmes versenyprogramban a legsikeresebb magyar mozidarabokat vetítik esténként, s egyszerre 3-4 ezer ember tekintheti meg a filmvígjátékokat a nyíregyházi Kossuth tér óriásvásznán. A program véglegesítése - az igazgató szerint - júniusban várható.