Géza

Az Oláh Szabolcs Quartet "Inner Spring" című lemezbemutató koncertje

2006.05.13. 00:00

Programkereső

A 2002-ben alakult jazz együttes első, "Inner Spring" című albumámank bemutató koncertje lesz hallható május 24-én, szerdán a Benczúr Házban.
a7a0e69a-4f28-4a2b-b3e5-b1a7deea5976

Az Oláh Szabolcs Quartet megalakulásuk óta változatlan formációban működik. Tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán végezték tanulmányaikat. Megalakulásához sajátos és egyedi ízlésviláguk vezetett, amely szerzeményeikben és zenélésükben is jól hallható.

A Quartet tagjai pályájuk során együtt és külön-külön is számos szakmai elismerésben részesültek. 2004 novemberében a Belvárosi Lipót Napok keretében megrendezett jazz versenyen a zenekar első helyezést ért el. Oláh Szabolcs a 2000-ben megrendezett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb szólista díját kapta. 2004-ben a II. Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyen hangszerelés kategóriában az első helyet szerezte meg, majd 2006-ban elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészi ösztöndíjat. Mester Dániel 1991-ben egy országos klarinétverseny 1. díjasa volt, Soós Márton pedig a már említett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb hangszeres előadó különdíját kapta.

Első, most bemutatásra kerülő albumuk „Inner Spring” címmel jelent meg a közelmúltban a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával. Az együttes rendszeres fellépője hazai és külföldi fesztiváloknak, kluboknak, gyakori szereplője rádió- és televízióműsoroknak.

(2006. május 24. 20:00 Benczúr Ház - Az Oláh Szabolcs Quartet "Inner Spring" című lemezbemutató koncertje ; tagjai: Oláh Szabolcs (gitár), Mester Dániel (szaxofon), Soós Márton (bőgő), Majtényi Bálint (dob)