Júlia, Rita

Szakíts, ha tudsz!

2006.05.24. 00:00

Programkereső

Marozsán Erika, Juhász Gábor, Jónás Tamás. A három fiatal művész talán egyenként sem ismeretlen a zene, az irodalom és a színház- és filmművészetet kedvelők körében – most közös munkájukkal is megismerkedhetünk, hiszen együtt készítettek lemezt.
0c989ad6-cf64-42e6-8f31-c885339f0f3e

A jazzes, sanzonos motívumokkal átitatott dalok egy szakítás történetét dolgozzák fel az elhagyott nő szemszögéből. A korban és mentalitásban természetesen Marozsán Erikára hasonlító szerelmes lány ugyan olykor veszi a bátorságot a reményre, de a szakítás fájdalmassága még a játékosabb, frivolabb dalokon, szituációkon is átüt. Megtudhatjuk, milyen az, amikor a lány ébred fel kissé öntudatlanul egyéjszakás kaland után (Vasárnapi másnap); milyen, amikor öröm és kétségbeesés között várja, hogy kiderüljön, terhes maradt-e, miután elhagyta szerelme (Ön, hölgyem, terhes nő); hogyan kiabálja világgá elemi erővel csalódását (Inkább fáj); vagy éppen milyen a lánynak, akit szerelme fojtogató szeretetettel imád (A bezárt lány).

(Km.: Marozsán Erika (ének), Juhász Gábor (gitár), Papesch Péter (basszusgitár), Rubik Ernő (zongora), Borlai Gergő (dob); zeneszerző: Juhász Gábor; szövegíró: Jónás Tamás)