Gábor, Karina, Ders

Jazz Piano Jamboree - Szakcsi és Oláh Kálmán koncertje az A38 hajón

2006.06.05. 00:00

Programkereső

A most zajló II. Budapesti Cigány Fesztivál keretében Jazz Piano Jamboree címmel a műfaj legjobbjai adnak koncertet az A38 Hajón június 13-án 20 órától.
2ce0d2bd-ca45-48d1-a4bd-303b63b4241e

Alig néhány évtizede, hogy muzsikus cigány családok tehetséges gyermekei úgy döntöttek, nem követik őseik zenei útját a cigány zenekarokban, kávéházakban és kaszinókban. Többre, másra vágytak. Amerikai jazzt kezdtek el játszani.

Azóta Oláh Kálmán, a Szakcsi család, Szőke Niki rengeteg nemzetközi és hazai sikert értek már el, a jazz műfaj egyedi, sajátos világát teremtették meg és váltak a szakma legelismertebb tagjaivá. Balogh Csibe Jenő a magyar Oscar Peterson volt már a 70-es években.

Június 13-án ezekkel a kiváló zenészekkel találkozhat ismét minden jazzt kedveő az A38 Hajón. Az est házigazdája Oláh Kálmán Liszt-díjas zongoraművész lesz. A koncert fellépői: a Szakcsi trió, a Balázs József trió és Bolla Gábor (szaxofon), az Ifj. Szakcsi Lakatos Béla trió, a Pecek Lakatos trió, a Trio Midnight, a Szakcsi Lakatos Róbert kvartett és Szőke Nikoletta. Vendég: a Magyar Rádió Jazzhegedű Versenyének I. helyezettje. 23 órától jam session zárja majd az estet.