Sándor, Ede

Három évtized Kalamajka

2006.06.09. 00:00

Programkereső

Harmincadik születésnapját ünnepli idén a Kalamajka Táncház és Együttes. A táncház-mozgalom 34 éves történetében egyedülálló, hogy egy intézmény, egy zenekar ennyi ideig fennmarad, és folyamatosan működik.
f1db16ff-9067-4d24-a561-e710a13859b8

Kezdetben az ugyancsak idén 30 éves Téka Zenekar húzta a tánctanításhoz a talpalávalót, de hamar átvette szerepüket a Kalamajka Együttes. Ugyancsak évfordulót ünnepel a 20 éves Egyszólam Együttes, amely szintén itt kezdett. A Kalamajka Táncházhoz köthető az első rendszeres cigány táncház is a Kalyi Jag együttes közreműködésével.

A Táncház otthona kezdetekben a Molnár utca volt, de immár harmadik éve az Aranytíz Művelődési Központban (V. kerület, Arany János utca 10.) várja vendégeit a Kalamajka Együttes.

Az ünnep alkalomból jelenik meg a zenekar új CD-je is A Molnár utca 9-től az Aranytízig címmel. A felvételek a táncházban készültek.

Van tehát mit ünnepelni, így a június 10-ei Táncház különleges programmal vár minden érdeklődőt. Este nyolckor öt zenekar kezd muzsikálni, illetve régi felvételek vetítésével kezdődik a program, majd ünnepi koncertet adnak a magyar táncház 30 éves történetének házigazda zenekarai. Természetesen a mulatság hajnalig tart majd.