Beáta, Izolda, Lea

Tokaji boldogság

2006.06.23. 00:00

Programkereső

„Boldogság a kertben” címmel nyári koncertsorozat indul a Tokaj-Hegyalja lábánál fekvő Tolcsván. Az eseményre július 1. és augusztus 5. között kerül sor.
78eba97f-1aa0-4c54-b61a-4648a5462da0

A rendezvénynek az Ős Kaján étterem ad otthont, amely mára elismert kulturális és gasztronómiai találkozóhely lett. Az étterem - alaptevékenysége mellett - kezdetektől fogva és tudatosan ad helyet művészeti eseményeknek, többek között kortársművészeti kiállításoknak, a Zempléni fesztivál koncertjeinek, művészeti alkotó táboroknak is.

A „Boldogság a kertben” című nyári koncertsorozat 2004 tavaszán indult el, amelyet 2006-tól az Antropos.hu kulturális online magazin támogat. A rendezvény idei résztvevői Szalóki Ági és zenekara, Várnagy Mihály, Hobó Viszockij, a Szakcsi Lakatos Béla trió, Altorjay Gábor, a Dresch Mihály quartet és a Kali Béla Performance.

Az előző években olyan neves fellépői voltak a sorozatnak, mint Dés László, Esterházy Péter, Lovász Irén, Juhász Gábor, Lantos Zoltán, Balázs Elemér triója, Lukács Miklós, FeLugossy László, Szirtes János, Altorjay Gábor, Palya Béata, Filter Performance, Lorencz David, Dávid Yengibarjan, Horváth Kornél és Lantos Zoltán.

A zenei csemegék mellett vizuális élményekben is részük lehet azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényekre. Június 30-ig még láthatók Gubis Mihály képei, FeLugossy Lászlónak állandó kiállítása van, Eperjesi Ágnes tárlata július 1. és szeptember 15. között látogatható, valamint szeptember 15-től december 30-ig eF Zambo képeit is megtekintheti a nagyérdemű.