József, Bánk

Varázsfuvola a Margitszigeten, komédia és jazzparádé a Városmajorban

2006.06.23. 00:00

Programkereső

Szent Iván éjszakáján Mozart egyik legnépszerűbb operájának dallamai csendülnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor által vezetett Operettvilág Együttes produkciójában.
d0203465-46c4-494d-a24c-178727f26061

A varázsfuvola Jochen Gnauert rendezésében, német nyelven kerül előadásra az örökérvényű gondolatok átadásának és egyben újrafogalmazásának szándékával. Az egymás iránti megértésről, reményről fogalmazza újra Mozart remekművét. Az Éj királynője szerepében az Operettszínház fiatal művésznője, Fischl Mónika debütál, Taminóként pedig Nyári Zoltánt hallhatják, aki nem ismeretlen az operakedvelők számára, hiszen több alkalommal is színpadra lépett már az Andrássy úti Ybl-palotában.

A könnyedebb műfaj kedvelőit is számos színvonalas produkcióval várja a Szabad Tér Színház Kht. másik népszerű játszóhelyén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Június 23-án és 24-én Nóti Károly fergeteges vígjátékát, a Szeressük egymást! mutatják be Karinthy Márton rendezésében. A főbb szerepekben olyan közkedvelt, kiváló művészekkel, mint Sztankay István, Straub Dezső, Nyertes Zsuzsa és Csonka András. Nóti Károly, a Hippolyt a lakáj, a Nyitott ablak, a Lepsénynél még megvolt és a Péntek 13 című remekművek szerzője ötven éve hunyt el. Ezzel a még ma is aktuális, briliáns vígjátékával tisztelegnek emléke előtt.

A tavalyi jazz-est sikerén felbuzdulva az idei nyáron jazz-szerdák sorozat indul június 21-én a Cornelio Tutu Banddel. Minden alkalommal a műfaj olyan jeles hazai képviselői várják a kellemes, nyáresti kikapcsolódásra vágyókat, mint a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, az Új Generáció. A sorozatot augusztus 16-án Pege Aladár Liszt- és Kossuth-díjas művész együttese, a Pege Quartet zárja népszerű blues, swing és latin dallamokkal.