Sándor, Ede

Improvizáció hőségre

2006.06.30. 00:00

Programkereső

Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kontakt Tánc Fesztivált Budapesten, július 2. és 10. között.
f1d8574d-9ecb-4dd1-941b-a52a7a9713d3

A szervezők előképzettségtől függetlenül várják az érdeklődőket a workshopokra és előadásokra, melyeken neves külföldi és hazai mesterek tanítanak, adnak elő. A fesztivál két napján bemutatók is lesznek: különleges, egyszeri előadások.

A mindenki számára nyitott Nemzetközi Improvizáció Fesztivált 2002 óta minden évben megrendezik. A program teret ad komoly és elmélyült munkára, bemutatkozásra, előadásokra és koncertekre. A fesztiválra nemzetközileg elismert tanárok, táncművészek és zenészek érkeznek Kanadából, Venezuelából, Amerikából és Európa több országából, akik a kurzusokon és előadásokon mutatják be az improvizációról mint előadási formáról alkotott gondolataikat, munkáikat. A fesztiválon szeretettel látnak minden tánc- vagy előadóművészt, színészt, zenészt, zeneszerzőt, az improvizáció elkötelezett híveit és a műfaj iránt újonnan érdeklődőket.

Július 6-án a tanárok és a meghívott előadók estjén meglévő darabokat, illetve részleteket mutatnak be, július 9-én pedig műhelybemutatók és a résztvevők estje lesz – mindkét esemény koncertekkel zárul. Az előadások a különböző kultúrákból érkezett mesterek és résztvevők itteni és mai találkozásának, munkájának eredménye. A kilenc napos esemény céljaiban követi az előző évek fesztiváljait és elkötelezetten vállalja a folyamatos és (ország)határok nélküli mozgáskutatást, az improvizatív előadói gondolkodásmód megismerését, tanulmányozását és prezentációját. A szervezők az órák széles választékát kínálják, és nagy tudású szakemberektől való tanulásra invitálják az érdeklődőket. Esténként szabad improvizációs jameket, videóvetítést, beszélgetést, fórumot ajánlanak a fesztivál résztvevőinek.