Konrád, Tivadar

Juan de Marcos lép fel a Margitszigeten

2006.07.02. 00:00

Programkereső

A Buena Vista Social Club alapítója, Juan de Marcos és zenekara lép fel a Margitszigeten egy fergeteges latin show-val július 18-án. A Nyári Fesztivál 2006 keretében megrendezett koncerten az Afro Cuban All Stars Havana Songbook világkörüli koncert műsorát hallhatja majd a közönség.
fa89301b-3a52-45f0-93f0-07f4afcf89a7

Akik rajonganak a kubai muzsikáért (például a Wim Wenders rendezte Buena Vista Social Clubból megismert stílusért), azok számára igazi csemegét jelent majd ez a lebilincselő latin zene. A koncerten hallható Afro-Cuban All-Stars a legnevesebb kubai zenészeket tömörítő zenei formáció. A fergeteges Zenei Show alatt megismerhetjük az együttest és mindazt, ami és ahogyan hatott a kubai muzsika fejlődésére az ország politikai elszigeteltsége alatt. Továbbá természetesen ízelítőt kapunk az együttes régebbi és új lemezeinek dalaiból is. Repertoárjukat a salsa, a cha-cha-cha és a rumba műfajai színesítik. A közönség a legritkább esetben tudja ülve végignézni a produkciót - általában önfeledt táncolással fejeződik be az előadás.

A legújabb, Step Forward című lemez Juan De Marcos karakteres alkotása, melynek elkészítésében ötven fantasztikus kubai muzsikus segített. A fiatalabb generáció bevonása újabb lendületet adott zenéjüknek.

2006. július 18. 20:30, Margitszigeti Szabadtéri Színpad