Zita, Mariann

Jazzland Cserfőn

2006.07.06. 00:00

Programkereső

Idén 11. alkalommal kerül sor a festői szépségű cserfői szőlőhegyen a Jazzland elnevezésű rendezvényre július 20. és 22. között.
f07d232e-e547-4d5d-818c-252fe299f1fe

Tiborcz Iván, az esemény szellemi atyja a buffaloi fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött öt év alatt határozta el, hogy elhozza e világot zalai birtokára, a Nagykanizsától tíz km-re fekvő szőlőhegyre.

Az álom megvalósítása 1996-ban kezdődött el civil kezdeményezésként, amikor lelkes barátok támogatásával jött össze muzsikálni néhány amatőr jazz zenész. Az első koncertek 50-60 fős közönség előtt zajlottak, de ma már a „Cserfői JazzLand”-napok rangos művészeti fesztivállá nőtte ki magát.

A „Cserfő JazzLand” egyediségét az adja, hogy remek panorámával rendelkező szőlőhegyen egyszerre lehet színvonalas jazz muzsikát hallgatni, és a kilátásban gyönyörködni. Az eddig eltelt évek folyamán olyan rangos művészek léptek fel, mint Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, a Trio Midnight, Dresch Mihály, Rhoda Scott, Ákos Laki, Don Byron.

Hagyománya a fesztiválnak, hogy az ismertebb előadók mellett szereplési lehetőséget kínál kezdő fiatal muzsikusok részére is.

A fesztiválokat a Duna Tv közvetítette, valamint a Mezzo csatornán rendszeresen láthatók az eddigi koncertek. A rendezvénysorozat minden tekintetben országos hírűvé nőtte ki magát. Egyre több magyar és külföldi előadó vesz részt a kiváló programokban. A sajátságos helyszín, és nem utolsó sorban a jó hangulat is közrejátszik abban, hogy nemcsak a környező településekről, de az ország távolabbi vidékeiről és külföldről is egyre több érdeklődő érkezik Cserfőre.