Konrád, Tivadar

Afro Cuban All Stars

2006.07.08. 00:00

Programkereső

A Buena Vista Social Club bemutatja Juan De Marcos Afro Cubana All Stars Havana Songbook világkörüli koncertműsorát. A zenekar vezetője, Juan de Marcos Gonzalez, a Buena Vista Social Club alapító tagja olyan világsztárokkal zenélt együtt, mint Ibrahim Ferrer és Ruben Gonzalez.
46b43f2d-50aa-46ec-b345-855805b6fcf0

Akik rajonganak a kubai muzsikáért – például a Wim Wenders rendezte Buena Vista Social Clubból megismert stílusért –, azok számára igazi csemegét jelent majd ez a lebilincselő latin zene. A koncerten hallható Afro Cuban All Stars a legnevesebb kubai zenészeket tömörítő zenei formáció. A fergeteges Zenei Show alatt megismerhetjük az együttest és mindazt, ami és ahogyan hatott a kubai muzsika fejlődésére az ország politikai elszigeteltsége alatt. Továbbá természetesen átfogó ízelítőt kapunk az együttes régebbi és új lemezeinek dalaiból is. A zenekar az utóbbi évek egyik legnagyobb salsa-szenzációjának számít. Repertoárjukat salsa, cha-cha-cha, rumba zenei műfajok színesítik. A közönség a legritkább esetben tudja ülve végignézni a produkciót, általában önfeledt táncolással fejeződik be az előadás.

A legújabb, Step Forward című lemez Juan De Marcos karakteres alkotása, melynek elkészítésében ötven fantasztikus kubai muzsikus segített. A fiatalabb generáció bevonása újabb hatalmas lendületet adott zenéjüknek. Átfogó zenei tanulmány az ’50-es évektől napjainkig, világsztárok előadásában. A műsor felejthetetlen, izgalmas élményt nyújt minden rajongónak, és a Buena Vista-életérzés maradandóan rögzül a közönség szívében.

(2006. július 18. 20:30 Margitszigeti Szabadtéri Színpad – Az Afro Cubana All Stars koncertje)