Béla

III. Nyári Szabad Tánc Egyetem

2006.07.08. 00:00

Programkereső

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a hazai kortárstánc képzéssel foglalkozó Új Előadóművészeti Alapítvány Nyári Szabad Tánc Egyetemét a Shaolin faluban, a Pilis hegység szívében július 17-23. között.
9f454c9f-2c62-47ee-9305-e5163c5ea7ec

Az egy hetes táborozást szervező Új Előadóművészeti Alapítvány év közben a kortárs tánc terén végez sokrétű, elismert képzési és művészet-támogató munkát. A Pilis hegység egzotikus pontján szervezett, napi tizenegy foglalkozás és az esti vendégek a közönség négy csoportjának nyújtanak magas színvonalú programokat.

A szervezők minden korosztály számára, valamint családokra is gondolva állították össze a Tánc Egyetem foglalkozásait. A tánc iránt érdeklődő közönség mellett a haladó és professzionális táncosok is találnak a tudásuknak megfelelő táncórákat, amelyeket Magyarország elismert táncművészei és pedagógusai vezetnek. Pótfelvételizőknek a táncművészeti szakközépiskolát és főiskolát működtető alapítvány, egy igazi, „legeslegutolsó csatlakozási lehetőséget” ad. A jelentkezők a hét végére tudhatják meg, megkezdhetik-e az iskolát, maradhatnak-e a Budapest Tánciskola következő heti zártkörű táborában.

A Shaolin falu – korábbi nevén Mexikó – Dobogókő mellett található egy bükkerdőben. A legközelebbi települések több mint egy óra járásra vannak. A Nyári Szabad Tánc Egyetem helyszínén viszont jól felszerelt táncterem és sátor a szakmai program színhelye. A résztvevők faházban vagy sátorban lakhatnak. Az étterem kínai és magyar konyhával működik.

KURZUSOK

Gyerekeknek
Gyerek erdő: Hargitai Ildikó
Kreatív gyerektánc: Angelus Iván

Érdeklődőknek, táncbarátoknak (szülők, táncosok családja, „társművészek” stb.)
Relaxációs, meditációs technikák: Angelus Iván
Alexander technika: Kepes Juli

Táncosoknak (több-kevesebb előképzettséggel rendelkező amatőr vagy hivatásos táncosok)
Kortárstánc: Dányi Viktória
Jazztánc: Fincza Erika
Kortárstánc technika és tánc: Bakó Tamás
Graham technika: Lőrinc Katalin
Modern rúdgyakorlat: László Mónika
Moderntánc: Blaskó Borbála
Kortárstánc technika, repertoár: Szabó Csongor

Esti programok
Batyu és Fecske: Kárpát medencei népek táncai – előadás és táncház
Táncfilmek vetítése, utána beszélgetés Fuchs Lívia tánctörténésszel
Kontakt jam – Dobtánc
Kortárstánc előadás, táncolnak: Bakó Tamás, Blaskó Borbála, Dányi Viktória. Utána a táncosok Angelus Ivánnal és a közönséggel beszélgetnek arról: hogyan csinálják.
Csoportok bemutatói, záróbuli.
Az esti programok ingyenesek.