Sándor, Ede

Festival Cubano 2006

2006.07.10. 00:00

Programkereső

A Festival Cubano történetében először idén nem zavar majd senkit, ha esetleg esik az eső, hiszen a nézőteret egy hatalmas „kastélysátorral” fedték le, ahol az óriási táncparketten akár ötszázan is táncolhatnak egyszerre.

A fesztivál egyik fellépője, Yaqueline Castellanos a kubai „Son” nagyasszonya első alkalommal látogat Magyarországra. A népszerű havannai énekesnő az Ignacio Cervantes művészeti Akadémián szerzett diplomát, majd hamarosan a Todo El Mundo Canta kubai televíziós zenei versenyen a legnépszerűbb kubai énekes címet nyerte el. Számos hanglemezfelvétel őrzi kivételes énektudását, de köztük is a Buena Vista Social Club zenészeivel közös munkájára a legbüszkébb. Bejárta egész Latin-Amerikát és Európa nagy részét saját együtteseivel és a világhírű Omara Portuondoval duóban is. Como me ha insultado című szerzeménye sokáig első helyen állt a mértékadó amerikai zenei szaklap, a Latin Beat Magazin listáin. A Festival Cubano keretein belül „El regreso” című új albumát mutatja be együttesével.

c5669eb3-466a-4a82-b86f-d9efbe75cfae

A Jose Ritmo & Band együttes fiatal muzsikusokból áll, akik a kubai és latin zene szinte minden ágát anyanyelvi szinten ismerik. A salsa, a guaguancó, a cha cha cha vagy a mambo ugyanúgy része frenetikus műsoruknak, mint a hagyományos son és a népszerű bolero. A néhány éve alakult kiváló együttest, mint a legtüzesebb karibi zenekarok egyikét emlegetik a tekintélyes kubai és európai zenei szaklapok és magazinok kritikái, így a latin táncokat ismerők kifulladásig táncolhatnak majd Jose Ritmo és együttese zenéjére.

Időpont és helyszín: 2006. július 11. kedd 19:00 órától kifulladásig a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban (Budapest, XI. Kamaraerdei út 12-14.)

(Jegyárak: álló- és korlátozott számban ülőjegyek egységesen 4000 Ft)