Konrád

Richard Bona az A38 hajón

2006.07.10. 00:00

Programkereső

Richard Bona többször lépett már fel az A38 hajón, s a hatalmas sikerre való tekintettel idén két koncertet is ad két egymást követő nap, július 26-án és 27-én.
ab23e407-1099-467b-a394-23a2c653896e

Richard Bona elképesztő életpályát futott be. Egy pici kameruni faluban született, ahol a jazzt és a mai zenét még csak hírből sem ismerték. Ötéves korától a templomi kar szólóénekese, majd saját készítésű fúvós hangszereken és tizenkét húrú gitárokon kezd el játszani, hogy tizenkét évesen a helyi hotel felkérje, hogy rendszeresen adjon koncerteket. Innen már szinte egyenes az út Párizsig és New Yorkig, ahol a világ egyik legjobb basszusgitárosává és jazz-zenészévé képzi magát. Bona különlegessége épp az, hogy míg jazz-muzsikusként hihetetlenül virtuóz, addig szólólemezeit megnyugvás, a kameruni zenei hagyomány tisztelete, lassú és megható balladák, finom hangulatok jellemzik. Jellegzetes énekhangja, elegáns játéka csak még karakteresebbé teszi a lemezein hallható novellaszerű történetfüzéreket.

Kérdésünk: melyik évben született Richard Bona? (Kérjük, a válasz-mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

A helyes választ beküldők közül a legszerencsésebb két jegyet nyerhet Richard Bona július 27-ei koncertjére az A38 hajóra.