Sándor, Ede

RomaPage Oláh Kálmánnal

2006.07.12. 00:00

Programkereső

Oláh Kálmán jazz-zongorista látogat el a RomaPage chatszobájába július 12-én 18 órától.
88023510-e5a1-4d17-a581-c8a97bc89093

A zongoraművész-zeneszerző az egyik legismertebb hazai jazz-muzsikus, aki zenéjében ötvözi a dzsessz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. Alapító tagja a László Attila Bandnek. Saját zenekara, a Trio Midnight 1990-es megalakulása óta állandó résztvevője számos hazai és külföldi fesztiválnak.

Évek óta tanulmányozza Bartók zenéjét. Legfontosabb törekvéseinek egyike, hogy a Bartók által létrehozott modern zenei elemeket nemcsak a komponálásban, hanem a jazz-improvizációban is alkalmazza. 2000 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemem jazz-zongorát és zeneszerzést tanít. A nemzetközi hírű zongoraművész számos elismerésben részesült: idén márciusban Liszt-díjjal tüntették ki.

A RomaPage chatszobáját a Kurt Lewin Alapítvány – együttműködve az ország legismertebb chat-központjával, a Trefort-Nettel – 2005 januárjában hozta létre. A fórum napi aktualitású, a romákat közvetlenül érintő témákkal foglalkozik. Az elmúlt másfél évben többek között olyan közismert személyiségeket láttak vendégül, mint Szakcsi Lakatos Béla, Miczura Mónika, Szalóki Ági, Molnár Ferenc Caramel, Gáspár László, LL Junior vagy éppen a Fekete Vonat. Az online interjúk szerkesztett változata a RomaPage Chat rovatában megtekinthető.

Ha valaki részt akar venni a műsorban, és kérdései vannak Oláh Kálmánhoz, nem kell mást tennie, mint július 12-én este hat órakor ellátogatni a www.romapage.hu oldalra. Ott egy választott, tetszőleges, anonim névvel kell bejelentkezni, s máris lehet írni a kérdéseket, amelyek a Modetátor névre kattintva tehetők fel.