Ervin

Jazz Teátrum 2006

2006.07.14. 00:00

Programkereső

Szentendre idén is különleges élményt kínál a jazz szerelmeseinek július 29-én. A korábbi évek hagyományait követve idén is egy hangszercsoport köré épül a program: ebben az évben a pengetős hangszereké a főszerep.

György Mihály, Horváth Pluto József, Papesch Péter és Herr Attila fogják megmutatni, hogy a basszusgitár, a gitár, vagy éppen a buzuki igenis képes kiemelt szerepet játszani bármely formációban. Az este végén pedig pengetős jam session-nel búcsúzunk a közönségtől. A jazz teátrumot természetesen idén is különleges fényeffektusokkal, vetített- és mozgóképekkel tesszük még különlegessebbé.

A Jazzteátrumot három éve rendezte meg először a Szentendrei Fiatalok Zenei Kultúrájáért Alapítvány, azóta a Szentendrei Nyár egyik legszínvonalasabb rendezvényévé nőtte ki magát a rendezvény. A Jazzteátrum három nagyon fontos alappillérre épül: a vizuális pluszra, az egy hangszercsoport köré épített programra, és a jazz zenészek fiatal generációjának bemutatására.

A Jazzteátrumon egész udvart, különleges fényfestészet teszi egyedivé, a zenészeket pedig több projektoron VJ-k kísérik a zenéhez kitalált mozgóképekkel. A VJ a könnyűzenei életben és a partikultúrában már jól bevált módszer, ám a jazz zenészek minden évben örömmel csodálkoznak rá a különleges látványra. Ebből a különleges együttesből származik a Jazzteátrum elnevezés is, hiszen ezáltal az igazi élményt a vetített képek, a mozgóképek és a zene együttese adja meg.

3bb31d9c-1487-4d21-87bc-37e6e6d7f0d9

Az előző évek szereplői között ott volt Szakcsi Lakatos Béla, Borbély Mihály, Kyle Gregory, az Ad Matai zenekar. A tavalyi ütős hangszerek közé csoportosított Jazzteátrum kiemelkedő eseménye Horváth Kornél és két fiatal kollégájának Lukács Miklós és Dés András közös produkciója volt.

Az idei fellépők:

Pluto fusion collection
Balog Zoltán- zongora
Balog Roland – gitár
Borbás József – dob
Horváth Pluto József – basszusgitár

Quartet B
Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, tárogató, tilinkó, fujara
György Mihály – gitár, buzuki
Horváth Balázs - bőgő
G. Szabó Hunor – dob

Azuma Clan
Papesch Péter - basszusgitár
Herr Attila - piccolo basszusgitár
Mogyoró Kornél - ütőhangszerek
Ifj. Födő Sándor - ütőhangszerek, dob, billentyűshangszerek

Jegyek 2500 Ft-os áron kaphatók a Városháza Étteremben és a SZMMI jegypénztáraiban.