Konrád, Tivadar

Gömör-Tornai Fesztivál

2006.07.17. 00:00

Programkereső

Az eseményt az Aggteleki-Jósvafői Hagyományőrző és Művészeti Napok keretein belül július 21. és 30. között rendezik meg. A különböző műfajú barlangi és szabadtéri hangversenyeken a kulturális élet neves művészei szórakoztatják a közönséget.
28ad02e9-789e-4734-b31e-c3e4e7af3565

A rendezvény a IX. Aggteleki és a XIV. Jósvafői Falunapokat, Gömörszőlős, Hídvégardó, Perkupa és Trizs úgynevezett terméknapjait, valamint Tornakápolna, és a határon túli Betlér, Gömörhorka, Krasznahorka, Rozsnyó és Várhosszúrét programjait is magába foglalja. A tíz napos rendezvény során 12 település különböző helyszínein több mint száz fesztiválprogramból válogathatnak az érdeklődők, köztük koncertekből, és táncházakból is.

Az utcákon, tereken majorett csoportok és vásári komédiások, bábművészek, népzenészek és íjászok produkcióit is élvezheti a közönség. Állandó és alkalmi kiállítóhelyek adnak otthont a térségben alkotó művészek tárlatainak, valamint a Baradla turizmusának 200 évét bemutató kiállításnak.

A kerékpár szerelmesei szervezett túra során ismerkedhetnek meg a történelmi karsztvidék természeti és kultúrkincseivel. A Fesztivál idején Várhosszúréten és Jósvafőn kézműves táborokban próbálhatják ki különböző kismesterségek fogásait a résztvevők. A hagyományos „vásártéri forgatagban” a térség kézműveseinek, gazdálkodóinak portékáiból válogathatnak, megkóstolhatnak néhány hagyományos recept alapján elkészített helyi ételt és szórakozhatnak az alkalmi produkciókon.

További információk: Tourinform-iroda, Aggtelek, Baradla oldal 3. Tel.: (48) 503-001, 343-073, e-mail: aggtelek@tourinform.hu