Ervin

Veszprémi Ünnepi Játékok 2006

2006.07.17. 00:00

Programkereső

Harmadik alkalommal rendezik meg 2006. augusztus 2-6. között a Veszprémi Ünnepi Játékok programsorozatát, amelynek műsoráról idén sem hiányoznak a külföldi sztárvendégek.

Az ünnepi játékok öt esti előadásán a veszprémi várnegyedben ismert hazai és külföldi művészek lépnek fel a körülbelül 2500 személyt befogadó nézőtér előtt. Az első estén Mozart A varázsfuvola című operájának koncertszerű előadása lesz hallható a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar közreműködésével, Kocsis Zoltán vezényletével. A főbb szerepeket Reinhard Hagen (Sarastro), Miklósa Erika (Az Éj királynője) és Marietta Zumbült (Pamina) alakítja.

20d252e4-c9d5-4b2e-ac78-ad5ee913591d

Augusztus 3-án nem kisebb jazzmuzsikus, mint a világ egyik legjobb Hammond-orgonistája, Joey DeFrancesco ad koncertet. Őt követi másnap a szintén világhírű gitárművész, Paco de Lucia, aki flamenco hangulatot varázsol Veszprémbe. És itt még koránt sincs vége a itűnő fellépők névsorának, hiszen augusztus 5-én a The Manhattan Transfer lép fel swing- és jazzmuzsikával. Egy alt, egy szoprán, egy tenor és egy basszus, három évtized, huszonöt lemez, tíz Grammy-díj: röviden talán így jellemezhető az együttes. A sort augusztus 6-án Barbara Hendricks és a The Magnus Lindgren Quartet koncertje zárja, amelyen a jazz és egy világhírű szoprán közös kalandjait hallhatjuk. A kvarett tagjai: Magnus Lindgren (szaxofon), Jonas Holgersson (dob), Fredrick Johnson (bőgő), Mathias Algottson (zongora).