Béla

Összművészet Ravazdon

2006.07.26. 00:00

Programkereső

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Mediawave film, fotó, kreatív manuális és zenei műhelyt Ravazdon. Az augusztus 4-12-ig tartó rendezvény a főiskolásoknak és az egyetemistáknak kíván tanulási, fejlődési lehetőséget biztosítani.
113f84e2-28eb-4c1a-9848-1262f60b363b

Tavaly a filmes és fotós műhely kapott hangsúlyosabb szerepet, de idén a tábor zenei és kreatív manuális foglalkozásokkal is bővül. A zenei műhely augusztus 6. és 11. között várja a tehetséges fiatal muzsikusokat. Az érdeklődők jöhetnek a jazz, az ethno, a rock, az underground, az elektronikus és a komolyzene területéről is. Fontos, hogy kellő nyitottsággal rendelkeznek az improvizatív alapú, de zenei műfajoktól független, alkotó műhelymunkához, kísérletezéshez.

A tábor célja nem a hangszeroktatás, hiszen alapfeltétel a hangszertudás legalább közepes megléte, hanem a – zenei stílusoktól független – közös improvizatív alapú játékmód gyakorlása, és egyéni produkciók létrehozása. Lehetőség nyílik kis és nagy formációkban játszani. A tábor végén záró koncerten mutathatják be a résztvevők frissen megszerzett tudásukat.

Együttműködve a párhuzamosan futó filmes és fotós táborral a művészeti nyitottság megteremtése is a tábor céljai közt szerepel. Vizuális zenei hátterek kialakítása, zenei alapú kísérleti, dokumentum és referencia (klip) filmek készítése is a program része.

A fotó műhelyt Szabó Péter fotográfus, a film műhelyt Hartyándi Jenő függetlenfilmes, a kreatív manuális műhelyt Rutkai Bori iparművész, énekes, együttesvezető, a zenei műhelyt Grencsó István (szaxofonok, furulya, fuvola) zeneszerző vezeti majd.

A Mediawave Alapítvány segíteni kívánja a legizgalmasabb egyéni és együttes produkciók továbbélését, fejlődését. Ehhez a Madiawave 2007 Fesztiválon, a győri Rómer házban és további hazai és külföldi koncerteken biztosít szereplési lehetőséget a szervezet.