Béla

Mol Jazz Fesztivál

2006.07.31. 00:00

Programkereső

A ferencvárosi koncertsorozaton a világ jazz élvonalába tartozó külföldi és magyar muzsikusok lépnek fel. Az immár negyedik alkalommal megrendezett eseményre szeptember 13. és 17. között kerül sor.
a6d5e67b-f360-4d51-a74d-638b5a5649b5

A 12 helyszínen zajló fesztivál középpontjában ezúttal a rézfúvós hangszerek állnak majd. A Budapest Jazz Fesztivált keretező nyitó- és záróhangversenyeknek ismét a Művészetek Palotája ad otthont. A fesztivált a portugál énekes Maria João és zenekara nyitja meg. A koncert második felében Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra szórakoztatja majd a közönséget, vendégük a new-yorki trombitaművész Wallace Roney lesz. A záróhangversenyen Fekete-Kovács Kornél vendégjátékával kiegészülő Tin-Tin Quintet, illetve a kanadai harsonás Tom Walsh magyar zenésztársakkal alkotott triója lép fel.

A Közraktáraknál felállított 1500 fős sátorban az európai jazz olyan sztárjai lépnek fel, mint: Miroslav Vitous, Franco Ambrosetti, Sylvain Luc, Michel Portal, Tomasz Stanko, Robin Eubanks, Eric Marienthal. A magyar jazz élvonalát Balázs Elemér, Dés László, Gadó Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Winand Gábor képviselik.

Az Európa Jazzhajón három uniós ország: Belgium, Hollandia és Franciaország képviselteti magát egy-egy zenekarral. A Ráday utcai szabadtéri színpadon délután, illetve a kávéházakban 23 órakor kezdődő "after hours" koncerteken számtalan hazai zenekar mutatkozik be.

A jazz különféle stílusainak megszólalási lehetőséget biztosító fesztivál, egyedülállóan gazdag, közel 40 produkciót felvonultató programválasztékkal, igényes helyszínválasztással és kiemelkedő technikai színvonallal várja a visszatérő látogatókat és a jazz új híveit is.