Ervin

Néma koncert

2006.08.01. 00:00

Programkereső

Immár hatodik alkalommal rendezték meg az Új Horizontok nevet viselő nemzetközi filmfesztivált Wroclawban. A némafilm-vetítések egyikén és a fesztiválon adott koncerteken nagy sikert aratott a magyar Zagar zenekar.
e21325ab-cbe8-4d50-a145-b0d74c5d837c

A Wroclawban megrendezett filmfesztiválra a magyarok eddig minden alkalommal meghívást kaptak. A július 31-én véget ért fesztiválon két alkalommal lépett fel a magyar Zagar zenekar, amely a némafilm-vetítések egyikén (Murnau: Tartuffe) a kísérőzenét is szolgáltatta. Sikerükre jellemző, hogy meghívást kaptak a 2007-es színházi találkozóra. A szervezőkkel megállapodtak, hogy egy később megjelölt darabhoz zenét is írnak majd.

A csaknem kéthetes kulturális seregszemlén kiemelkedő eseménynek számított Huszárik Zoltán retrospektív sorozata. A Szindbád és a Csontváry mellett a fiatalon elhunyt rendező valamennyi rövidfilmjét is megnézhették az érdeklődők. A fesztivál egyik vendége volt a már Lengyelországban is ismert magyar színésznő, Huszárik Kata, aki a játékfilmeket követően közönség-találkozón vett részt.