Auguszta

Buenos Aires Budapesten

2006.08.02. 00:00

Programkereső

Három nap erejéig az argentin tangó a Művészetek Palotájába költözik. Szeptember 1. és 3. között Argentin Tangó Fesztivállal várják a tánc szerelmeseit.
6f980272-52d4-42bb-b14c-17b24be5eaf2

A legnépszerűbb magyar előadóművészek, köztük Budai László és az Argentin Tangó Táncszínház, Götz Andrea és Szőllősi András, Kulik Johanna és Josip Bartulovic, a Tango Esperimento és az Art’s Harmony Tango Ensemble, valamint a legnépszerűbb tangós DJ-k is képviseltetik magukat a Fesztivál programjában.

A meghívott argentin párosok a világ számos színpadán bizonyították már tehetségüket. 2004-es és 2005-ös sikerük után Fernanda Ghi és Guillermo Merlo harmadszor látogat Magyarországra, Damián Essel és Nancy Louzán, Adrián Veredice és Alejandra Hobert a világ argentin tangó élvonalának méltán népszerű képviselői először lépnek fel hazai színpadon.

Élőzenei kíséretükről Európa egyik legjobb tangózenekara, a Beltango gondoskodik majd. A két est során Vámos Veronika énekel. A hazai tangó táncodokat kétszeres világbajnokunk, Budai László képviseli.

Szeptember 1-n és 2-án este egyedi koreográfiákat és közös táncokat adnak elő a meghívott vendégek és Budai László, a Beltango élő zenéjére. Szeptember 3-án 20:30-tól élőzenés tangó bállal búcsúzik a Fesztivál.

A Fesztivál további programjai: Milongák - argentin tangó táncestek, tanfolyamok teljesen kezdőtől haladó szintig, előadások, fotókiállítás.