Szilárda

Újra VIDOR Fesztivál Nyíregyházán

2006.08.12. 00:00

Programkereső

A Vidámság és a Derű Országos seregszemléje (VIDOR Fesztivál) immár ötödször kerül megrendezésre szeptember 1. és 9. között Nyíregyházán. Az igényes szórakoztatást, színes, színvonalas programokat számos művészeti ágban felvonultató rendezvényen ezúttal is a legnagyobb világzenei sztárok lépnek színpadra.
a4e4264c-28ef-41e4-a6e8-4ed57ea31e24

Július 15-én Nyíregyháza városa benyújtotta pályázatát „A Kultúra Magyar Városa” cím elnyeréséért. Mint Csabai Lászlóné polgármester az augusztus 10-i sajtótájékoztatón elmondta, a pályázati anyagban kulcsszerepe van a „mind a látogatók számát, mind a bővülő programkínálatot tekintve” egyre terebélyesedő VIDOR Fesztiválnak.

A rendezvényen a színházi, filmes programok mellett idén is kiemelt szerephez jutnak az ingyenes világzenei koncertek. A Kossuth téren többek közt olyan sztárok lépnek színpadra, mint Eliades Ochoa a legendás Buena Vista Social Klubból; Salif Keita, akinek legújabb lemeze a BBC szerint egyike minden idők tíz legjobb világzenei albumának; Yuri Buenaventura, a „kolumbiai salsa királya”; vagy a Magyarországon még alig ismert Lura, aki Cesaria Evora mellett a zöld-foki szigeteki morna-stílus legjelesebb képviselője. A hazai együttesek képviselőiként többek között a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band, a Lajkó Félix Trió és a Palya Bea Quintet lép majd a közönség elé.

A részletes program a VIDOR Fesztivál hivatalos honlapján olvasható.