Pandora, Gabriella

VII. Budapesti Roma Fesztivál

2006.08.18. 00:00

Programkereső

Idén hetedik alkalommal szervezik meg a budapesti cigány szervezetek és intézmények összefogva a már hagyományosnak számító Roma Fesztivált augusztus 20-án az Orczy-kertben.
d0203465-46c4-494d-a24c-178727f26061

Az ingyenes Fesztivál déltől éjfélig kínál színes zenei programokat az odalátogatóknak. A rendezvényt nyitó Oláh László cigányzenekara után többek között olyan elismert muzsikusok játszanak majd, mint Bangó Margit magyar nóta- és cigánydal-énekes, Kállai Kis Ernő, Pege Aladár Kossuth-díjas művészek, az Ando Drom együttes és ifj. Sárközi Lajos, a Magyar Rádió Jazzhegedű Versenyének idei győztese.

Ahogy a rendezvény szervezői fogalmaznak: „Itt ünnepli Budapest cigánysága a cigány lét szépségét, közös zenei hagyományaikat, az összetartozást, a baráti, testvéri érzéseket, amely a fesztivál nem cigány közönségét is magával ragadja, és ünnepli a cigányok tehetségét, a fiatal kezdőktől a világhírű legendás zenészekig.”

A Fesztivál ideje alatt a magyarországi Roma Galéria képzőművészeti kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők, a gyerekeket pedig mini-vidámpark várja. A rendezvény zárásaként a szervezők 21 órától tűzijátékkal kedveskednek a látogatóknak.

Részletes program az alábbi honlapon található: