Antal, Antónia

Kiköt a Bárka

2006.08.24. 00:00

Programkereső

A Bárka Kikötő 2006. augusztus 25-től három napon át horgonyozik a Kultuccában. A Ráday utca multikulturális fesztiválhajója a Művészetek Völgyéből érkezik.
73e99ef5-d630-482d-a53b-24428ddca158

A hajó a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának esszenciáját hozza el. Az ingyenes programsorozat olyan különlegességeket nyújt, mint a Boban Markovic Orchestra és Palya Bea Quintet első közös koncertje a Nagyszínpadon, vagy az Assisi Szent Ferenc Templomban felzengő Contemporary Gregorian. A Bárka Kikötő vendége Pécs, Európa Kulturális Fővárosa 2010 lesz, így szinte természetes, hogy a (Nem) mindennapi irodalom házigazdája a Jelenkor.

A Bárka hajója idén immár negyedik alkalommal érkezik a Ráday Kultuccába augusztus utolsó hétvégéjén, és a Művészetek Völgyéből hozott, válogatott programmal köszön el a nyártól. A Bárka a pulai „kikötői rend” alapján építi fel a Ráday utcai programot is: koncertek, kiállítások, irodalmi estek, gyermekprogramok és Hang-Szín-Ház várja az érdeklődőket. A kicsik és a nagyok péntek délután láthatják a színházi műfajok egyik legősibb, legközvetlenebb formáját megjelenítő utcaszínházi csoport, a Bab Társulat (óriásbábok) játékát, mely a vásári mutatványos elemeket ötvözi bábos elemekkel.

A gyerekeknek kedveskedik szombaton a Görömbő Kompánia magyar népmesékből alakított műsora. A Kisszínpadon Buster Keaton rövidfilmjeire Darvas Ferenc zongorázik. Esténként a Bakáts téri Nagyszínpadon lép fel a Boban Markovic Orchestra és a Palya Bea Quintet valamint Cseh Tamás. A fesztivált vasárnap este a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templomban megrendezett Contemporary Gregorian koncert zárja: találkozik a középkor, a reneszánsz és a huszonegyedik század zenéje, és az előbbi inspirálja az utóbbit. A feldolgozásokat Balázs Elemér, Balázs József, Dés László, Mizsei Zoltán és Szandai Mátyás készítette.