Árpád

Jazz MOL-ban

2006.08.31. 00:00

Programkereső

Szeptember 13-án nyitja meg kapuit, immáron negyedszer a MOL Jazz Fesztivál. Az eseménnyel kapcsolatban ma tartottak sajtótájékoztatót.
a6d5e67b-f360-4d51-a74d-638b5a5649b5

Az újságírókat Ferenci Szabolcs, Dr. Gerecsi Ferenc és Gőz László tájékoztatta. Először Ferenci Szabolcs szólalt fel, aki a névadó szponzor-céget képviselte. Kiemelte: a rendezvény célja, hogy összekösse a nemzeteket, és ezt a célkitűzést már negyedik éve sikerül megvalósítania a Fesztivál szervezőinek. Rávilágított arra is, hogy a Magyar Olaj- és Gázipari Rt. munkatársai nemcsak segítik a rendezvényt, hanem rendszeres látogatói is annak.

Dr. Gerecsi Ferenc, a IX. kerület polgármestere egy ferencvárosi kulturális folyamat részeként tekint a Fesztiválra. Gőz László, az BMC Records igazgatója részletezte a Fesztivál történetét és kijelentette: „Az a feladatunk, hogy népszerűsítsük a jazz műfaját.” Elmondta továbbá, hogy a rendezvényt javarészt a Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázatán nyert pénzből finanszírozzák.

A programból külön kiemelte a szeptember 13-án, a Művészetek Palotájában tartandó nyitókoncertet. Itt fellép Maria Joao portugál énekes is, aki Gőz László véleménye szerint néhány éven belül talán Diana Kroll-t is túlszárnyalja majd. Wallace Roney amerikai trombitásra is felhívta a figyelmet, aki Miles Davis utódja lehet majd. Minden Jazz Fesztivál egy hangszercsoport köré épül. Idén a rézfúvósok, és ezen belül a trombita kap hangsúlyosabb szerepet. Külön örömet jelent Gőz László számára, hogy 15 világhírű trombitás fogadta el a meghívást és lép színpadra.

Több helyszínen várják majd a jazz-rajongókat: többek között a Jazzhajón, a kávéházakban, a Közraktár területén is. A rendezvény szeptember 17-én ér véget, remélhetőleg egy jól sikerült, élményekben gazdag programsorozat után.