Emil, Csanád

Honfoglaló hangszerek

2006.09.07. 00:00

Programkereső

A Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége egy nagyszabású szakmai rendezvényt szervez 2006. szeptember 14. és 16. között a Jövő Háza Központ területén, amely a Magyar Zenei Szemle és Hangszerkiállítás címet viseli.
cbe47c5b-a824-44c1-81d0-3624a0d8afe8

Az esemény programjában koncertek, szakmai beszélgetések, hangszerkiállítás és számos egyéb érdekesség várja a látogatókat. A Hangfoglalás elsődleges célja, hogy egyesítse a hazai zenei életet, s eddig példátlan lehetőséget biztosítson a zenészek, menedzserek, klubosok, kiadók, jogvédők, zenei média, hangszergyártók és forgalmazók, és egyéb szakmai résztvevők közötti kommunikációra.

A Hangfoglalás a nagyközönség számára is nyitott, s a belépőjeggyel látogatható helyszínek mellett számos ingyenes koncert és hangszerbemutató is megtekinthető a Jövő Háza Központ parkjában. A rendezvény zárásaként egy kisebb nemzetközi fesztivált szervezünk, melynek sztárvendége a svéd Backyard Babies zenekar lesz.

A koncerteken fellép többek között Alien, Anselmo Crew, Auguszt Bárió, Azuma Clan, Back II Black, Beatman, Borago, Caramel & Bartók Eszter, Ch.I.P., European Mantra, Ferenczi György és a Rackajam, Folkfree, Gál Csaba Boogie, Hárshegy, Hippikiller, Hrutka Róbert & Jamie Winchester, Kerekes Band, Kétes, Khoiba, Lakatos Róbert és a RÉV, Ludditák, Mitsoura, Moog, Navrang, nefogazz!, NEO, No TV, Óriás, Polemic, Pribojszki Band, Reed Only, Sammy Sosa, Sun Workshop, Tóth Viktor Tercett, Trekovac, Verkli, Wackor, Yellow Spots, Zagastic, Zuboly, Zséda.

A szombati zárófesztivál fellépői között Backyard Babies, King Tiger, Shell Beach, Nomad (Ex-Bedlam és Warpigs), Nuke.

A szakmai beszélgetések témái: nyári fesztiválok Magyarországon, szerzői, előadói és kiadói jogvédelem, tehetségkutatás Magyarországon, zenei menedzsment és érdekvédelem avagy: erős zenész szakszervezet, hatékony menedzsment vagy mindkettő, a zenei klubok helyzete Magyarországon; a 2007. évi PANKKK program

(Jegyár: napijegy csütörtökre, péntekre, szombatra (hangszerkiállítás, koncertek) 500 Ft, a szombat esti zárófesztiválra elővételben 4200 Ft, a helyszínen 4900 Ft, három napos szakmai regisztrációs díj 5000 Ft, a szabadtéri koncertek ingyenesek.)