Júlia, Rita

Ella Fitzgerald-játék – II. forduló

2006.09.11. 00:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két belépőt az Ella Fitzgerald emlékestre!
a130c9f1-91f9-4c4a-9aa5-03dcfebfc878

1996. június 15-én lezárult egy korszak. Elhunyt minden idők egyik legnagyobb jazz előadója: Ella Fitzgerald. Az ő emléke előtt tisztelegnek egy koncert erejéig október 8-án 19:00 órakor a Thália Színházban. Az emlékesten Szőke Nikoletta és a Jazzclusive zenekar lép fel a „The first Lady of Song” című rendhagyó produkcióval. A koncert egy zenei időutazást ígér, történelmi visszatekintéssel.

Szőke Nikolettához és a Jazzclusive zenekarhoz (tagjai: Barcza Horváth József - nagybőgő, Szakcsi Lakatos Róbert - zongora, Mohay András - dob) Lengyel Tamás színművész csatlakozik majd, hogy az időutazás korabeli riportok és sajtóhírek felhasználásával váljék teljessé.

Szőke Nikoletta, a mindössze 23 éves énekesnő szinte az ismeretlenségből toppant be a nemzetközi jazzéletbe. A Montreux Jazz Festival „Shure Montreux Jazz Voice Competition” énekverseny világnagyságokból álló zsűrijének tetszését is elnyerte, de a közönség is szívébe zárta a magyar énekesnőt. 2006. júliusában a kiemelkedő helyezés egyik jutalmaként az idei 40. Montreux Jazz Festival fellépőjeként koncertezhetett.

Kérdésünk: Milyen díjakat nyert Szőke Nikoletta a tavaly megrendezett Montreux Jazz Festival énekversenyén? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A megfejtéshez segítséget kaphat az alábbi honlapon.)

Ha a helyes választ a jelzett időpontig a kérdőíven elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az október 8-án rendezett emlékestre.