Márk

AfroAid fesztivál

2006.09.12. 00:00

Programkereső

Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület szeptember 16-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten a Gödör Klubban. Céljuk egy olyan zenei fesztivál megrendezése, mely szellemiségében és jellegében összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a multikulturalitással, a megkülönböztetés mentességgel és szolidaritással.
9b9fb9df-db9f-4b6a-a0d6-27c8336a56b2

A fesztivál célja továbbá, hogy megismertessék céljaikat, afrikai és budapesti tevékenységeiket a nagyközönséggel, valamit hogy a rendezvény bevételével a kenyai, ghánai és libériai humanista projekteket támogassák.

Az egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak ezekbe az országokba, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adnak át, amelyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben. Már működő és tervezett projektjeik között szerepelnek: közösségi iskolák önkéntes tanárokkal, mezőgazdasági projektek, árvákat támogató örökbefogadó program, maláriaellenes kampányok, felnőttoktatás, közösségi bank stb. Emellett Budapesten is igyekeznek olyan akciókat szervezni, amelyek által egyre több ember tud bekacsolódni ezen programok szervezésébe.

A fesztivál programja elsősorban különböző kultúrákból származó együttesek és zenészek fellépése: Chalaban, Korai Ütősök, Szilvássy Gipsy Folk Band, Vodku v Glodku, Peca, R-GE, M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, N’Dombolo Tánccsorport, DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó-vetítés is helyet kap a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatja a fesztivált részvételével.

(A belépőjegy ára 1300 forint, amelyet a szervezet afrikai tevékenységeire fordít.)