Hella

MOL Jazz Fesztivál 2006

2006.09.12. 00:00

Programkereső

Az idei évben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOL Jazz Fesztivál Budapest, amely egyedülálló rangú és jelentőségű ferencvárosi eseménysorozattá vált.
0d85f088-6405-466c-ad10-b4d1a00a42ab

A fesztivál Idén is öt napon át, szeptember 13-17-ig számít a jazzkedvelő közönség érdeklődésére. A világ jazz élvonalát képviselő külföldi művészek mellett a fesztivál „főszereplői” idén is a magyar jazzmuzsikusok lesznek, a fesztivál fókuszában pedig ezúttal a rézfúvós hangszerek állnak.

A programsorozat nyitó- és záró koncertjére Művészetek Palotájában kerül sor. Előbbin fellép Maria Joao portugál énekes is, aki Gőz László véleménye szerint néhány éven belül talán Diana Kroll-t is túlszárnyalja majd. A BMC ügyvezetője Wallace Roney amerikai trombitásra is felhívta a figyelmet, aki Miles Davis utódja lehet majd. Minden Jazz Fesztivál egy hangszercsoport köré épül. Idén a rézfúvósok, és ezen belül a trombita kap hangsúlyosabb szerepet. Külön örömet jelent Gőz László számára, hogy 15 világhírű trombitás fogadta el a meghívást és lép színpadra. Több helyszínen várják majd a jazz-rajongókat: többek között a Jazzhajón, a kávéházakban, a Közraktár területén is.