Hella

Évadnyitó a Hagyományok Házában

2006.09.15. 00:00

Programkereső

Szeptember 22-én folytatódik a táncházi mulatság a Hagyományok Házában. Minden hónap első és harmadik péntekén várják a táncolni és szórakozni vágyó közönséget.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

A rendszeres tánctanítás és mulatozás mellett az érdeklődők betekintést kapnak a jeles napok szokásvilágába és találkozhatnak olyan zenészekkel is, akik az „erdélyi cigányzenész-dinasztiákat” bemutató előadássorozat vendégei. (Nagysármás, Magyarpalatka, Magyarpéterlaka, Szászcsávás, Bogártelke, Zilah-Sarmaság, Homoródabásfalva) A táncház programja: 19:30-21:30-ig tánctanítás, 21:30-tól mulatság.

Az elmúlt évhez hasonlóan ebben a tanévben is az Aprók tánca programsorozat várja a gyerekeket minden pénteken. Alkalom nyílik játszani, táncolni, énekelni, illetve kézműveskedni, de lehetőség nyílik megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepek és jeles napok szokásaival is. Az Aprók először szeptember 22-én táncolhatnak.

A Hagyományok Háza új kiadványokkal is jelentkezik. A Magyarbecei Kulcsár Ferenc Bandája címet viseli az a dupla CD, amelyen a Nagyenyed vidéki magyar és román népzene legszebb darabjai hallhatók, Pávai István szerkesztésében.

Siklós László Táncház című könyvét az 1977-ben megjelent mű alapján újra kiadták, de a mesék, mondák, anekdoták kedvelői sem maradnak olvasmány nélkül. Czérna Miklós történetei az oromhegyesi mesevilágba kalauzolnak el.