Gábor, Karina, Ders

Megkopott harangszó

2006.09.23. 00:00

Programkereső

Megjelent a Misztrál együttes legújabb albuma Megkopott harangszó címmel. Az előadók ezzel a lemezükkel 1456 és 1956 előtt tisztelegnek.
3a297854-cccf-4b33-8ddd-2fce3fa4cf03

A lemezhez segítségül hívták barátaikat is muzsikálni: Tolcsvay Belát, Kobzos Kiss Tamást, Kis Gergely Mártont és Pusztai Gábort. A CD mellé hamarosan elkészül egy könyv is a Mikes Kiadó gondozásában, amelyhez számos köztiszteletnek örvendő embert kértek fel, hogy fogalmazzon meg gondolatokat a két neves esemény évfordulója alkalmából. Így többek között Jankovics Marcellt, Makovecz Imrét, Orosz Istvánt, Tolcsvay Bélát, Bozsony Ferencet, Raksányi Gellértet és Szigethy Gábort is.

A könyv második fejezetében egy rövid verses antológiát állítottak össze, míg a harmadikban a megzenésített verseket helyezték el. Az ünnepi könyv- és lemezbemutató 2006. október 5-én a Magyar Kultúra Alapítvany Székházának dísztermében (Szentháromság tér 3.) lesz megtartva 19 órai kezdettel. Közreműködik majd Raksanyi Gellért a nemzet színesze, Bozsony Ferenc előadóművész, Szigethy Gábor író és a teljes zenei felállás: a Misztrál együttes és barátai.