Ervin

Ősz a BMC-nél

2006.09.23. 00:00

Programkereső

A Budapest Music Center Records öt új jazzlemezt ad ki az ősz folyamán. Szeptember 13-án jelent meg a legújabb; Oláh Kálmán - Bacsó Kristóf - Sébastien Boisseau: Fitting című albuma. A lemezbemutató koncert október 17-én a Zeneakadémián lesz.
318c08c4-d205-4b8a-bb79-b7b2ced2421e

Oláh Kálmán így ír új albumáról: „Nehéz lenne pontosan meghatározni az albumon hallható zene műfaját. A XXI. század kortárs kamarazenéje és a dzsessz határmezsgyéjén mozog, de nyomát viseli több olyan XX. századi zeneszerzőnek is, aki hatott ránk. Ez az album eltér minden eddigi kísérletemtől, annyival több benne a spontán kollektív rögtönzés. Ugyanakkor számos tétel olyan mértékben tartalmaz előre megkomponált elemeket, hogy kimerítheti a kortárs kompozíciós zene fogalmát is. Tizenöt éve tanulmányozom Bartók Béla zenéjét. Az ő szellemét próbáltuk megidézni egyik-másik kompozícióban, és helyenként az improvizációkban is.”

A lemezt a Gramofon Klasszikus és Jazz legfrissebb számában Zipernovszky Kornél maximális pontszámmal értékelte. A kritikát a www.bmcrecords.hu honlapján tekinthetik meg. A lemezbemutató koncert szervezője a Sambosi Bt.

Oláh Kálmán - Bacsó Kristóf - Sébastien Boisseau: Fitting (BMC CD 121; km.: Oláh Kálmán (zongora), Bacsó Kristóf (szoprán- és altszaxofon), Sébastien Boisseau (nagybőgő)