György

Chameleon Big Band

2006.10.02. 00:00

Programkereső

A zenekar új repertoárral készül a már-már hagyományosnak mondható, idén harmadszor megrendezett Budaörsi Nagykoncertre. Az eseményre október 5-én este fél nyolckor a Jókai Mór Művelődési Központban kerül sor.
223891de-6a1a-4785-afd2-7c9fc97b1000

Az együttes vendégei lesz a Roy és Ádám zenekar, valamint Rafael Neira Wolf is. Mivel a Big Band a pop-zene iránt is nyitott, a könnyűzenei életben ismert Roy és Ádám zenekarral való együttműködésük nem meglepő. A koncerten Kohányszky Roy lesz az első énekes vendégművész és Nagy Ádám, a formáció másik tagja is szívesen vállalta a felkérést.

A Bécsben élő, mexikói származású Rafael Neira Wolf a Pacheco nevű zenekarral nagy népszerűségnek örvend Ausztriában és Európában egyaránt. Magyarországon is felléptek már Sopronban, Kecskeméten, valamint a Sziget Fesztiválon. A zeneszerző-énekes-gitáros Rafael a Chameleon Big Band első külföldi vendége. A Pacheco debütáló albumának szerzeményei a latin zene, a bossa, a rock, a reggae, a ska, valamint a Hiphop különleges egyvelegét képviselik.

A Chameleon Big Bandet 2003-ban a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola akkori végzős növendékei alapították. Művészeti vezetőjük Bálint Rezső, aki szintén az iskola tanulója volt. Az együttes tagjai ma már Bécsben, Salzburgben, Budapesten és Debrecenben folytatják tanulmányaikat.

A zenekari repertoár az elmúlt száz év zenei irányzatait hivatott bemutatni, így a 30-as 40-es évek szving-klasszikusai adják a program vázát, de helyet kapnak a funk, jazz-rock és latin melódiák is. Mindehhez dinamikus, szórakoztató, show-elemekkel tarkított előadásmód társul.

A zenekar hangzását 3 szaxofon, 3 harsona, 4 trombita, zongora, basszusgitár, dob és percussion-szekció teszi egyedivé. A csapatnak kamaraváltozata is van, az úgynevezett Small Band amely, az Újbudai "Dzsessz Kedd" koncertsorozat házigazdája.

(Korlátozott számban vacsorás jegyek is igényelhetők! A hangverseny után a szomszédos Rózsakert Étteremben egy 3 fogásos vacsorát fogyaszthatnak el a látogatók, a sztárvendégek társaságában. Ezen felül rövid ráadáskoncertet is hallgathatnak mindazok, akik elővételben exkluzív jegyet váltanak.)

További információ: Bálint Rezső (műv. vez.), tel.: (70) 534-1067