József, Bánk

Boban Markovics Budapesten plusz előadással

2006.10.03. 00:00

Programkereső

Október 15-én, délután négykor is este fél nyolckor is színpadra lép a „balkán trombita királya” a Művészetek Palotájában. A szerb trombitás vendégei Palya Bea és Rúzsa Magdolna lesznek.
54629c0e-206d-4d31-ae37-cc56edc46c74

Boban Markovics a "balkán trombita királya" megtisztelő címet kapta több fórumon is - joggal. Lemezei, filmzenéi, sikeres koncertkörútjai Európában és Amerikában mind hozzájárultak e hízelgő cím elnyeréséhez. 25 éve még arról álmodozott, hogy saját zenekara lesz. Azóta eltelt pár év, és a Boban Markovics Zenekar töretlen lendülettel hódítja meg a közönséget.

Boban és most már 12 fős zenekara mindig Szerbia büszkeségévé vált, de szinte hazajárnak Magyarországra a nagyobb koncerttermek, fesztiválok állandó vendégeként. 2006 februárjában Boban fia, Marko betöltötte 18. életévét, így már hivatalosan is ő a szólista és a zenekarvezető is. Bobannak pedig marad a feladat, hogy hangjával, hangulatteremtésel továbbra is elkápráztassa egyre bővülő magyarországi táborának tagjait is.

A koncert repertoárján az ismert filmzenék – az Underground, a Macskajaj nélkülözhetetlen slágerei – és az új album: a Promise anyaga szerepel.