Konrád

Elmarad Joey DeFrancesco koncertje

2006.10.27. 00:00

Programkereső

A művész betegsége miatt elmarad október 31-ére az A38 Hajóra meghirdetett koncertje.
3a3ff66d-dd07-40d3-920a-7e75ff103285

Joey DeFrancesco négy éves kora óta zongorázik, de hamar átváltott a legendás orgonatípusra, és viharos fejlődését kitűnően bizonyítja, hogy már 17 évesen Miles Davisszel és Grover Washingtonnal játszott, 18 éves korára pedig megjelent első szólólemeze. Azóta mindenkivel dolgozott együtt, aki csak egy kicsit is számít a dzsessz-szakmában, többek között tavaly elhunyt mentorával, Jimmy Smith-szel is. Páratlan stilisztikai változatosság, ámulatba ejtő virtuozitás, áradó jókedv jellemzi lemezeit és fellépéseit.

Számtalan Down Beat-választás, a legnagyobb mesterek elismerése, jelentős mennyiségű vendégjáték és persze saját lemezek sora jelzi a mindössze 35 éves Hammond-nagymester páratlan karrierjének ívét. Legutóbbi lemeze, az Organic Vibes, amelyet elsősorban Bobby Hutherson vibrafonossal és George Coleman szaxofonossal vett fel, erőteljes szakítás a megszokott billentyűs, dob, bőgő/basszusgitár triófelállással. Hangszerelési kísérletek, a megszokott virtuozitás és a Hammond varázslatos hangszíne - ez jellemzi az albumot, amelyet DeFrancesco bemutatott volna az A38 Hajón, ezúttal megszokott koncertfelállásával: Joey DeFrancesco (billentyűsök), Paul Bollenback (gitár), Byron Landham (dob).

A budapesti koncertet menedzsere ígérete szerint Joey DeFrancesco nyári európai turnéja keretében pótolja az A38 Hajón. A jegyek a váltás helyén visszaválthatóak.