Fábián, Sebestyén

KESET

2006.10.27. 00:00

Programkereső

A Bálint Zsidó Közösségi Ház, Magyarország egyetlen zsidó közösségi háza Balázs Gábor, Borgula András, Gárdos Bernadett, Kertész Erzsébet, Lányi Eszter és Lugosi Viktória közreműködésével, Keset címmel háromnapos rendezvényt szervez a Holiday Beach Hotelben, a Római parton. A héber keset szó szivárványt jelent: a névválasztás a programok sokszínűségére utal.
69d2c547-3d22-42af-b680-65637d7fd664

A Keset célja, hogy pozitív zsidó élményekkel gazdagítsa a résztvevőket, valamint hogy sokszínűségével, nyitottságával és a tanulás élményével formálja, építse a közösséget. A rendezvény kapuja nyitva áll mindenki előtt, aki érdeklődik a zsidóság iránt. A Keset napi húsz programot ajánl; az előadások és műhelybeszélgetések során előkerülnek a magyarországi zsidóságot foglalkoztató kérdések, a résztvevők bekukucskálhatnak a függöny mögé a zsidó színházban, kérdezhetnek vallási hagyományokról, vagy egyszerűen csak ülhetnek és beszélgethetnek egy isteni kávé mellett a társalgóban. Ezen felül lesz zsidó giccskiállítás, fióknak írt mesterművek felolvasása, világmegváltás a pezsgőfürdőben.

A program összeállításánál külön figyelmet szenteltek a különböző generációk igényeinek. Szeretettel várnak családokat; napközben a gyermekek számára játszóház működik, este pedig gyermekfelügyelet biztosítanak. A Keset lehetőséget kínál új közösségi és egyéni kezdeményezések bemutatkozásának, valamint segíti a résztvevők közötti új kapcsolatok kialakulását. A teljes kikapcsolódáshoz járul hozzá a Holiday Beach Hotel területén működő fitness terem, szauna és jaccuzi.

A középső napon, november 4-én, este nyolc órától a Gödör Klubban jazzkoncerteken vehetnek részt a zenekedvelők. Fellép többek között az izraeli marimbás, Asaf Roth, Palya Bea és Vázsonyi János.

(2006. november 3-5. Bálint Zsidó Közösségi Ház - Keset Konferencia)