Sára, Márió

Színek koncertje

2006.10.27. 00:00

Programkereső

A Krzysztof Scieranski és a Wertico Quartet turnéra indul Európában. A koncertsorozat első helyszíne a Jövő háza Központ Teátruma lesz október 31-én.

A legendás Krzysztof Scieranski a ’70-es években tűnt fel a krakkói Laboratorium nevű zenekarral, és pillanatok alatt Lengyelország elsőszámú basszusgitárosává vált. A String Connectionnal bejárta a világot, majd a ’80-as évektől kezdte kialakítani jellegzetes szóló játékát különböző technikai berendezések segítségével. Scieranski az elmúlt 25 évben számtalanszor szerepelt Magyarországon, mindig sikert aratva.

A nagyszerű chicagói dobos, zeneszerző Paul Wertico több mint 20 éven át játszott a világszerte ünnepelt gitárossal, Pat Matheny-vel, amelynek eredménye 10 lemez és 7 Grammy-díj lett.

b2e2ca55-bd44-4e4f-b384-181c060366c6

Bernard Maseli a legutóbbi két évtized egyik legkitűnőbb lengyel dzsessz-zenésze, Európa legkeresettebb vibrafonosa. Karrierje a Walk Away nevű zenekarral kezdődött, amely Miles Davis európai turnéjának előzenekara volt. 1985-ben a wroclawi fesztiválon a legjobb szólista díját nyerte el, és az együttes is első helyezett lett. Tagja volt a ’90-es évek egyik legjelentősebb lengyel együttesének, az invenciózus Young Power Orchestra-nak. Az utóbbi években a Globetrotters nevű, igen sikeres zenekarával járja a világ színpadait.

Marek Raduli dobosként indult, végül a gitárnál állapodott meg. A legnagyobb rock együttesekkel játszott hosszú éveken át, míg nemrég irányt váltott az instrumentális és jazz zene felé. A budapesti koncert támogatói a Budapesti Lengyel Intézet és a Budapesti Amerikai Nagykövetség.

2006. október 31. 19:00, The Colors koncert; km.: Krzysztof Scieranski (PL), Wertico Quartet (USA), jegyár: 2500 Ft (elővételben 2000 Ft)