Ervin

Volt Nékem Szeretőm

2006.10.28. 00:00

Programkereső

A MU Színházban 2006. november 5-én este nyolc órától a Nikola Parov Quartett mutatja be a Volt Nékem Szeretőm című új lemezének anyagát. Az esten Herczku Ágnes, Szalóki Ági és Bíró Eszter kíséri énekével az új szerzeményeket.
d49dbe09-7540-4ce2-bcd6-8d6e76459629

Ha a világzenei és ethno-contemporary műfaj kerül szóba, Nikola Parov neve megkerülhetetlen, hiszen fontos pillére ennek a szerteágazó, dinamikus zenei irányzatnak itthon és a világban egyaránt. A 80-es években a Zsarátnok, a 90-es években a Barbaro zenekarok frontembere, valamint a Riverdance alapítótagjaként a világ minden szegletében otthagyta névjegyét. A Naplegenda Táncprodukció zeneszerzőjeként elsőként döntötte le Magyarországon a „folklorisztikus” beidegződéseket, felcserélvén azokat egy egyéni megközelítéssel.

A 2000-es évek elejétől a magyar és a Kárpát-medence népdalvilágból merít, és a legtehetségesebb itthoni énekesekkel (Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Bognár Szilvi) készíti felvételeit, illetve koncertezik itthon és külföldön. Legújabb lemezén jelenlegi Quartettje, és Herczku Ágnes énekes tolmácsolásában, a legszebb magyar szerelmesdalok szólalnak meg új, „Volt Nékem Szeretőm” című albumáról olyan művészek közreműködésével, akiket nem könnyű zavarba hozni sem technikai, sem elméleti felkészültség terén.

(2006. november 5. 20:00 MU Színház - A Nikola Parov Quartett lemezbemutató koncertje; tagjai: Herczku Ágnes (ének), Födő Sándor (ütősök, billentyűsök), Wertetics Szlobodan (harmonika), Nikola Parov (buzuki, guitars, gadulka, kaval, gayda); km.: Szalóki Ági, Bíró Eszter (ének), Antoni Arnold (gitár)