Sára, Márió

Az első zenei BD: jazz legendák

2006.10.30. 00:00

Programkereső

A Blu-ray Disc (BD) a DVD utódja lehet, a nagy felbontású videófelvételek tárolására alkalmas lemez a Legends of Jazz sorozat Showcase koncertjével debütál.
d3119918-fab5-47d7-a0ed-8ba1da2b9d3f

A gyűjtemény 13 különleges előadást tartalmaz, amelyeket nagy felbontásban és kiváló hangminőségben élvezhetünk: Al Jarreau és Kurt Elling: Take Five; Chris Botti: My Funny Valentine; Marcus Miller, George Duke és Lee Ritenour: The Panther; David Sanborn és Phil Woods: Senor Blues; Chick Corea: Armando's Rhumba; Robert Cray és Keb' Mo': 12 Year Old Boy; Benny Golson: Killer Joe; Ivan Lins: The Island; Clark Terry: Mumbles; Jane Monheit és John Pizzarelli: They Can't Take That Away From Me; Dave Valentin: Obsession; Dave Brubeck és Billy Taylor: Take the 'A' Train; Ramsey Lewis: Dear Lord.

Az új optikai lemez vörös helyett kék lézerrel működik, így az adathordozó 25 gigabájtnyi, többrétegű lemez esetén akár 50 gigabájtnyi adatot is tárol. A lemezek használatához új lejátszókat is érdemes beszerezni, a BD lemezmeghajtói azonban CD-k és DVD-k olvasására és írására is alkalmasak.