Fábián, Sebestyén

Modern Art Orchestra koncertsorozat 2006-2007

2006.10.30. 00:00

Programkereső

A Modern Art Orchestra (MAO) alakulásának pillanatától kezdődően a kortárs magyar jazz és jazz nagyzenekarra írott kortárs klasszikus zenei darabok bemutatására specializálódott. Az együttesben éppúgy helyet foglalnak klasszikus zenéből ismert zenészek, mint a magyar jazzélet fiatal generációjának kiemelkedő, kreatív egyéniségei.
9d9e1993-8eb1-4df0-aa37-bd93f175a029

Muzsikusai között kiváló zeneszerzők és hangszerelők találhatók. Az együttes repertoárját csak egyrészről alkotják a muzsikusai által szerzett darabok, legfontosabb céljai közt szerepel, hogy nyitott műhelyként más szerzők szerzeményeit is színpadra állítsa. A zenekar alapítója és művészeti vezetője Fekete-Kovács Kornél korábban a Budapest Jazz Orchestra vezetőjeként is elkötelezettje volt a kortárs magyar jazz és klasszikus zene bemutatásának. Művészeti koncepciója 2005. októberétől ebben az együttesben folytatódik, talán még radikálisabban elkötelezve magát a kreatív avantgarde muzsika irányába.

A Modern Art Orchestra a 2006/2007-es évadban új darabok létrejöttét kívánja inspirálni azzal, hogy koncertjein a fiatal tehetséges szerzők új darabjait mutatja be. Emellett természetesen a már korábban született alkotásokat is műsorra tűzi majd, ezzel próbálva népszerűsíteni és a közönséghez eljuttatni korunk aktuális, magyar muzsikáját. Mindezek dokumentálása hasonlóképpen fontos feladat az együttes számára, mint a darabok koncerteken való bemutatása.

Mindezek szellemében a zenekar novemberben nyolc koncertből álló koncertsorozatot indít az Aranytíz Művelődési Központban egészen a jövő év júniusáig. Az első koncertre november 24-én, este nyolc órától kerül sor, amelyen Fekete-Kovács Kornél: The Oak And The Bee című balettjének ősbemutatója lesz hallható. December 20-án Fekete-Kovács Kornél és Hegyi György: Karácsonyi Napló című műve csendül fel a zenekar előadásában, Boronyák Gergő közreműködésével.

A zenekar tagjai: Fekete-Kovács Kornél (karmester, trombita, szárnykürt, zeneszerző, hangszerelő); Bacsó Kristóf (szaxofon, klarinét, fuvola, zeneszerző, hangszerelő); Mester Dániel, Nagy Attila (szaxofon, klarinét); Zsári Tamás (szaxofon, klarinét, fuvola); Bajusznács Mihály (szaxofon, klarinét, basszusklarinét); Bacsa Zoltán, Gráf Ádám, Varga Gábor (trombita, szárnykürt); Bizják Gábor (kürt); Korb Attila, Barbinek Gábor (harsona); Kasza Nándor (basszusharsona); Kovács Péter (tuba); Oláh Szabolcs (gitár, zeneszerző, hangszerelő); Cseke Gábor (zongora, billentyűs hangszerek, zeneszerző, hangszerelő); Hárs Viktor (basszushangszerek, zeneszerző, hangszerelő); Mohay András (dob).

2006. november 24. 20:00 Aranytíz Művelődési Központ
A Modern Art Orchestra koncertje
(Jegyár: 1500 Ft, diákoknak 800 Ft)

A sorozat következő koncertjei
2006. december 20. 20:00
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai, Boronyák Gergő

2006. január
Vukán György: Black Advent
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai, Vukán György, Tóth János, Meláth Andrea

2007. február
Hárs Viktor: Szögesdrót Gyermek
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai, Gereben Zita, Hárs Adél

2007. március
Oláh Szabolcs: 53rd Street Spider (ősbemutató)
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai

2007. április
Bacsó Kristóf: Our little Odusseia (ősbemutató)
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai

2007. május
Zakar Zoltán: A sziget meséi
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai, Zakar Zoltán

2007. június
Fekete-Kovács Kornél: Dedications
Km.: a Modern Art Orchestra tagjai