Benedek

Az a capella fenegyerekei először Magyarországon

2006.11.01. 00:00

Programkereső

A világhírű Take6 együttes Feels good című legújabb lemezének világkörüli turnéjának keretében november 12-én érkezik Budapestre. A koncert házigazdája a Cotton Club Singers lesz, akikkel közös produkcióval is készülnek.

Szinte időtlen sikerét a gospel, a jazz, a pop és a rythm&blues zseniális ötvözetében megvalósító énekegyüttes számos legendás művésszel alkotott már együtt a világ legjobb vokalistáiként. A legismertebbek közülük Quincy Jones, Ray Charles, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Whitney Houston, Stevie Wonder és Mariah Carey. Összetéveszthetetlen, örömteli, kifinomult, mókás és egyben oltári jó vokális zene. Nem más ez, mint az élet legnagyobb csodáinak szintjén ünnepelni az emberi énekhangot, mely ragyogó és üdítő, s amelyet ismét élvezhetünk a Take 6 legújabb albumán, a Feels Good című CD-n.

Bár a tizenhét évvel ezelőtt megjelent első lemezük óta a popzene rengeteg változáson ment keresztül, a Downbeat magazin olvasói slágerlistáját kilenc éven keresztül vezető szextett mindörökre letette névjegyét a vokális muzsika világában Japántól Brazíliáig. A kollégák elismerése mellett a szakma sem ment el szótlanul művészetük mellett. Erre utal a tizennyolc jelölésből megszerzett nyolc Grammy-díjuk, öt Doves és tíz GMA zenei díjuk, valamint a többmilliós példányszámban eladott tizenkét lemezük is, amelyekből az első platina-, további három pedig aranylemez lett.

d5bd8e5a-bb39-43f1-9bcb-6ceb1cb98868

Legújabb projektjük, a Feels Good már saját lemezkiadó cégük gondozásában készül, amely az első albumuk óta valószínűleg az együttes leghevesebb, leglendületesebb és legpezsgőbb produkciója. „Fontos számunkra, hogy folyamatos kihívásnak legyük kitéve és ezzel megőrizzük zenei és kreatív frissességünket” – mondja Mark Kibble, a közel húsz év alatt mindössze egyetlen személyi változást megélt Take 6 egyik tagja.

2006. november 12. 19:30 Budapest Kongresszusi Központ – A Take6 koncertje; km.: Cotton Club Singers)