Emőke

Nyitott Műhely Alapítvány

2006.11.01. 00:00

Programkereső

Legyen Ön is a kultúra mecénása, és támogassa lehetőségei szerint az Nyitott Műhely Alapítványt! Létre jött a Nyitott Műhely Alapítvány, és ezzel kezdetét vette a Nyitott Műhely Támogató Körének szervezése is Madocsai Dániel vezetésével.
91ebccbb-9ba0-4e83-ab51-88857d8a47c2

Mivel Finta László, a Nyitott Műhely vezetője a Műhely spontán kialakult kulturális missziójának szolgálatát tekinti legfőbb feladatának, a Műhely működésének és működtetésének egyéb területein jelentős segítségre és támogatásra szorul már régóta. Az alapítvány létrehívói úgy gondolták, hogy ezen feladatok egy részét megpróbálják szervezett formában átvállalni tőle: ebben kérik a Nyitott Műhelyt kedvelőket is.

Talán nem mindenki számára tudott, de a nyár elején a Műhely léte is veszélyben forgott, amit akkor baráti összefogással sikerült elhárítani. Hogy erre ne kerüljön sor, ismét megalakul a Nyitott Műhely Támogató Kör, amelynek feladata adományok gyűjtése háromféle módon: 1) pénzbeli hozzájárulások gyűjtése; 2) tárgyi adományok (a Műhelyben értékesíthető vagy felhasználható eszközök, tárgyak, áruk) gyűjtése; 3) önkéntes munkák, tevékenységek koordinálása.

Aki rendszeres anyagi támogatást tud nyújtani, az egy tagsági kártyát, valamint 10% kedvezményt kap a belépőjegyek árából, valamint év végén igazolást a befizetésről, amely leírható az adóalapból. A támogatók vállalhatnak 500, 1.000, 2.000, 3.000 és 4.000 Ft-os havi hozzájárulást. Az ő neveiket – amennyiben hozzájárulnak – a honlapon megjelenítik. Kiemelt támogató az lehet, aki 5000 forintot vagy annál nagyobb összeget utal át havonta az Alapítvány számlájára. Ők még külön is szerepelhetnek a Műhelyben kifüggesztett táblán. Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy otthonról tudja intézni banki ügyeit, máris csatlakozhat, és egy rendszeres havi átutalással beléphet a Támogató Körbe. (Az átutaláshoz írja be a TM jelölést, és ha élni akar a kedvezményekkel, adja meg adatait is, és jelezze ezt a Műhelyben személyesen vagy az alábbi e-mail címen: madocsaidaniel@chello.hu. Nyitott Műhely Alapítvány Raiffeisen Bank: 12001008-00132381-00100007). Aki személyesen bejön a Műhelybe, kérheti Finta Lászlótól azt a kék dossziét, amelyben felajánlását megteheti. Senki ne gondolja, hogy nem tud segíteni, mert sok kicsi, sokra megy!