Géza

November a Hagyományok Házában

2006.11.08. 00:00

Programkereső

Az ősz utolsó hónapjában is színes programmal várja a látogatókat a Hagyományok Háza. Íme egy kis ízelítő.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

November 9-én nyílik meg Bartók Béla, a népzenekutató című kiállítás. A tárlatot Somfai László akadémikus nyitja meg délután három órakor a Hagyományok Háza első emeleti előcsarnokában. Bartók-gyűjtötte magyar, román és szlovák dallamok előadásával közreműködik Herczku Ágnes (ének), Agócs Gergely (duda, fujara), Pál István „Szalonna” (hegedű) és Gombai Tamás (hegedű).

November 10-én szakmai találkozót tartanak a Hagyományok Háza munkatársai, amelyen az eltelt öt év eredményeinek bemutatása mellett közös gondolkodásra is hívják a volt és leendő szerzőiket, kiadványaikat munkájuk során használó pedagógus kollégákat és tanítványaikat, a képzéseinket jelenleg látogató, illetve végzett hallgatóinkat egyaránt. Elsőrendű céljuk az, hogy közösen megtalálják a rendelkezésre álló szűkös források legcélszerűbb felhasználási területeit. Kapcsolódási pontokat, együttműködési lehetőségeket keresnek továbbá a megyei, regionális közművelődési központok szakembereivel, hogy enyhítsék a terület Budapest-központúságát.

Az Aprók tánca az elmúlt évhez hasonlóan ebben a tanévben is minden pénteken szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, illetve kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink- és jeles napjaink szokásaival.

A Magyar Állami Népi Együttes első alkalommal mutatja be Corvin téri székházában a Naplegenda című előadást. 2006. november 23-án és 24-én 20:00 órakor látható a 2001. óta nagy sikerrel játszott produkció.