Gerzson

Megjelent az Idan Raichel Project albuma

2006.11.16. 00:00

Programkereső

Egy új világzenei kiadó, a Cumbancha gondozásában jelent meg Idan Raichel izraeli zeneszerző, zongorista és producer legújabb lemeze. A projekt a Közel-Keletet nem háborús övezetként, hanem több kultúra találkozási pontjaként mutatja be, így jemeni dalok, etióp ritmusok, arab versek és héber zsoltárok is helyet kaptak az albumon.
c19a1aee-b376-41d5-a560-bd8c93df96e6

Afrikai, arab és izraeli muzsikusok, összesen több mint hetvenen alkottak közösen, hidat építve a kultúrák között. Raichelt elsősorban az Izraelben élő, egyre nagyobb lélekszámú etióp zsidó közösség zenéje inspirálta, de számos más kulturális közeg is hatással volt rá.

Jacob Edgar, a Putumayo kiadó volt művészeti vezetője alapította idén a Cumbacha kiadót azzal a céllal, hogy a világzenei válogatások után minél több kiemelkedő előadó szólólemeze kapjon nemzetközi figyelmet. Az Idan Raichel Project a Putumayo World Music új, One World, Many Cultures című válogatásával közösen jelent meg, melynek bevételéből minden eladott lemez után egy dollár jut a Közös Alap non-profit szervezetnek.