Zsuzsanna

Bágyi Balázs Quartet: Magyar zene

2006.11.19. 00:00

Programkereső

Bágyi Balázs sokoldalú zenei munkássága a musicaltől a free-jazzig terjed. Együttese, a közép-európai etno-jazz és világzenei vonalat képviselő Bágyi Balázs Quartet saját szerzeményeit, illetve magyar népzenén alapuló feldolgozásokat játszik.
c0b280d7-963f-4275-bbb9-ffbaa2e4defc

A Bágyi Balázs Quartet Valahol máshol című bemutatkozó lemeze 2004-ben jelent meg, a közelmúltban pedig napvilágot látott Bágyi Balázs jazz-dobos, zeneszerző és tanár kvartettjének Magyar zene című albuma, amely saját szerzeményeket és népzenei feldolgozásokat tartalmaz. „Ajánlom ezt az albumot mindenkinek, aki szereti a régieket megidéző, szívből jövő, tiszta, akusztikus muzsikát. Több más hatás; román és bolgár folk, jazz és szabad zene mellett e lemez anyagának fő ihlető forrása a magyar zene. Köszönet érte mindazoknak, akik megőrizték ezt a páratlan kulturális kincset, a moldvaiaknak, a gyimesieknek, a kalotaszegieknek... Köszönet érte azoknak is, akik összegyűjtötték, rendszerezték, hogy megmaradhasson mindannyiunk számára, és feldolgozásaink bázisa lehessen nekünk, kreatív muzsikusoknak – írja az albumról Bágyi Balázs.

Az együttes tagjai: Bágyi Balázs (dobok), Tűzkő Csaba (tenor- és altszaxofon), Szabó Dániel (cimbalom), Oláh Péter (bőgő). A lemezen közreműködik Salamon Beáta (hegedű).