Alfréd

Új Djabe DVD - Táncoltak a kazlak

2006.11.21. 00:00

Programkereső

Megjelent a hazai jazz/world fusion műfaj elsőszámú képviselőjének, a Djabe zenekar turnéjának PRince Award-díjas és Surround Music Awardra jelölt dupla albuma. A kiadó a Gramy Records, a felvételek a címadó turné budapesti állomásán, a Petőfi Csarnokban készültek.
11860093-fd86-4e26-a79c-b5967e334cc0

A népszerű világzenét játszó Djabe zenekar (ashanti nyelven: Szabadság) mindig is igyekezett zenéjét multimédiás eszközökkel megjeleníteni. Jó példa erre a 2003-as Táncolnak a kazlak turné, amely során a hattagú zenekart Égerházi Imre európai hírű festőművész alkotásai ihlették. A zene élvezete közben a koncertlátogatók a színpadra vetített festményeket, az ezeket inspiráló motívumok filmfelvételeit láthatták. Ezek egyik különleges darabja például a Jégvilág, amely alatt a festmények animációs filmekként elevenedtek meg, s a festő halálközeli élményeit mutatják be. A Djabe a vetített képeket kísérte élőben, igazi surround hangzásban. Vagyis a hangfalakkal körbe rakott koncertteremben a közönség a zene közepében találta magát.

A Táncoltak a kazlak dupla DVD-je ezt az audiovizuális élményt adja vissza a korongon található 21 zeneszám és a mellékelt extrákon, összesen mintegy 300 percnyi anyagon keresztül.