Zsuzsanna

Táncos Világgödör

2006.11.22. 00:00

Programkereső

Igazi világzenei hangulatot ígér november utolsó szombatján, 25-én a Gödör Klubban megrendezendő Világgödör programja a Poop, a Tündérground, a „Nyersanyag” – Máthé Gabriella és a Neo Momentum táncszínháza –, valamint a ColorStar és Dj. Onoff közreműködésével.
6367d588-645e-4221-b377-2f57d056da86

Az este első fellépője a Poop jazz'n'bass formáció, amelynek basszusgitáros alapító tagja Turjánszky Jansky Gyuri már ismerős lehet a ColorStar és PUF rajongótáborának. A zenei háttéralapok elektronikus dobgrúvjait Farkas Zoltán élő dobjátéka teszi színesebbé. A zenekar további tagja a szaxofonos Zana Zoltán és a billentyűs hangszereken játszó Szabó Dávid, akiknek improvizációi a jazzrajongók számára is „érthetővé” varázsolják ezt a stílust. A többnyire instrumentális dalok az inkább narrátor szerepét betöltő blues énekes, Kőszegi Zsolti verses átvezetőivel kapnak értelmet. Neki köszönhető e pár sor: Poop (ejtsd; púp): „a mindennapi sivárságból történő oly típusú kitüremkedés, mely a drum'n'bass, a jazz és a blues finomságait köti össze a hangulatteremtés könnyed huncutságával.”

A hangulatot a héttagú, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi srácokból álló Tündérground zenekar fokozza, akiknek konyháján ízes zenei erőleves fő. Korrekt táncritmusokkal, népzenei és jazz-elemekkel párosított, komolyzenei elemekkel könnyen fogyaszthatóra átszőtt fúziós muzsika. A Tündérground csapatát nagyrészt képzett, tapasztalattal rendelkező zenészek alkotják, akik kipróbálták már magukat a legkülönbözőbb zenei műfajokban a komolyzenétől a rock muzsikán át a népzenéig. A Recept: Boldizsár Szabolcs fuvola és billentyű, Kelemen István hegedű, billentyű és doromb, Gáspár Álmos népi hangszerek és gitár, Szakáll Attila basszusgitár, Szabó Lóránt ütősök, Hompoth Artúr dobok és Bene Zoltán billentyű. A Gödör klubban rendszeresen játszó feltörekvő, fiatal és nem utolsó sorban tehetséges csapat ismét táncba hívja közönségét.

A nemrégiben tartott, igen jó visszhangú tíz éves születésnapi koncert után, először a Gödör Klubban lép ismét színpadra a ColorStar. A felállás a megszokott, de a régebbi, jól bevált nóták mellett a jövő év elején megjelenő következő ColorStar-album dalai közül is elhangzik jó néhány ezen a koncerten. Tánc, varázslat, energiaáradat- Ezt ígéri a honi underground legjobb „diszkózenekara”

A visualról az Urbanizer csapat gondoskodik. .A programot színesíti Máthé Gabriella és a Neo Momentum táncszínház „Nyersanyag” című, nemrégiben bemutatott, új előadása.

(Belépőjegyek elővételben a Gödör Klub kávézójában válthatók 1400 Ft-os áron, a koncertek napján a helyszínen 1600 Ft-ba kerülnek a belépők.)