József, Bánk

Felnőtt a Chameleon - egész este egyedül

2006.11.30. 00:00

Programkereső

A nagy országjárásnak az lett a vége, hogy a három éve alakult big band zenekar pénteken immár önálló, egész estés koncertet ad a Hegyvidék Művelődi Központban.

A Chameleon Big Band nem egy nagy múltú zenekar, mindössze 2003-ban alakult a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola akkori növendékeiből Bálint Rezső harsonaművész-karnagy művészeti vezetésével. Az együttes tagjai ma már különböző zenei felsőoktatási intézmények hallgatói. Így van, aki Bécsben, van, aki Salzburgban, avagy Debrecenben tanul, s persze akad budapesti hallgató is a bandában.

A múlt nélküliség ellenére a Chameleon Big Band az elmúlt években igen sok koncertet adott. Szám szerint több, mint hetvenet, s nem ismeretlen előttük a rádiós és televíziós stúdiók világa sem. A magyar zenei élet kiválóságai szívesen veszik a zenekar meghívását: olyan hírességek voltak vendégeik, mint Nemes Tibor, Zsemlye Sándor, Hámori János, a legendás Bergendy István, a bécsi gitáros, Rafael Neira Wolf vagy a hazai kedvenc, a Roy és Ádam formáció.

32b31a07-f5b6-43e1-a866-366745cc8744

A zenekar 2006-os országjáró bemutatkozó turnéja jól megy, az elmúlt hónapokban kilenc vidéki nagyvárosban szerepeltek nagy sikerrel. Most jutottak odáig, hogy egyedül is kiálljanak a fővárosi publikum elé. A zenekar repertoárját az elmúlt száz év zenei irányzatai, így a '30-as, '40-es évek swing-klasszikusai adják, de helyet kapnak e nagyívű zenei anyagban a funk, jazzrock és latin melódiák is. Mindehhez dinamikus, szórakoztató, show-elemek tarkította előadásmód társul. A Hegyvidék Művelődési Központban, ismertebb nevén a MOM-ban többek között George Benson, a Mezzoforte együttes, valamint Joe Zawinul slágerei hallhatók majd a zenekar előadásában.

(2006. december 01. 19:30 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ - A Chameleon Big Band jazzkoncertje)